7 tips voor het gezelligste eindejaarsfeest in jaren

“We houden het simpel en vieren thuis.” Da’s gemakkelijk gezegd, maar in de praktijk komt er toch heel wat kijken bij een sfeervol kerstdiner of een memorabele oudejaarsavond. Op het feestmenu bij ons: 7 tips om het gezelligste feest in jaren te organiseren.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Maak je huis klaar

Begin met een stevige opruimbeurt, terwijl je nadenkt over hoe je het huis zal inrichten. Moeten er meer tafels en stoelen dan gewoonlijk in de woonkamer? Krijgen de zetels tijdelijk een ander plekje? Welke breekbare of kostbare spullen berg je maar beter veilig op?

Met alle toeters en jingle bells!

Nu is het tijd om het huis helemaal op te tuigen voor het feest. Decoratie die past bij je interieur, lichtslingers, kaarsjes en kerstversiering naar jouw smaak. Het is feest, ga gerust eens all the way!

Richt ook de buitenruimte in

Met een paar flakkerende kaarsen bij de voordeur zet je meteen de toon. Mensen vinden makkelijk de weg en voelen zich welkom. Voor rokers of voor wie een luchtje wil scheppen, breng je op het terras instant gezelligheid met een vuurkorf. Let op: maak alleen vuur als je het voortdurend in de gaten kan houden. Als dat niet mogelijk is, zijn tuinkaarsen of windlichten een veiliger alternatief.

Aan tafel: Bourgondisch genieten of hapje-tapje?

Wat eten en drinken je gasten graag? Hou je het bij een gezellige gourmet of ga je voor haute cuisine? Zelf koken of gerechten afhalen bij de traiteur? Een doe-het-zelf-buffet of bediening aan tafel? Wik en weeg waarmee je je genodigden én jezelf het grootste plezier doet. En onthoud: de eindejaarsfeesten draaien in de eerste plaats om het samenzijn.

Muziek, maestro!

Wie zegt dat er op een home party niet gedanst wordt? Selecteer een reeks nummers waarop niemand kan blijven stilzitten. Of stel samen met je gasten een playlist op. Hebben jij en je genodigden niet zo’n dansbenen? Ook dan geeft de juiste muziek je feestje kleur.

Anders dan anders: kies een thema

Vier je elk jaar thuis, dan is een themafeest een fijne afwisseling. En je kan het zo eenvoudig of net zo gek maken als je zelf wilt. Van een toegankelijke dresscode als ‘zwart-wit’ tot een volledig ingekleed verkleedfeest met draken en prinsessen.

Safety first

Een écht tof feest, is een zorgeloos feest. Sta dus vooraf even stil bij de risico’s en kijk na of je familiale verzekering en brandverzekering up-to-date zijn. En jammer genoeg waart dat vervelende virus ook nog ergens rond: hou zeker rekening met de meest recente coronamaatregelen voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Je polissen even dubbelchecken? Kom gerust eens langs, wij bekijken samen met jou wat jij precies nodig hebt.

 Maak een afspraak 

En daarna: let’s party like it’s 1999 …
Ons hele team wenst je een prettig eindejaar en een 2022 zonder verzekeringsaangiftes!